Zero waste dekorációs ötlet? Virágkaspó gyorsan, könnyen és ingyen

Itt a nőnap, és ilyenkor téged is meglepnek a férfiak ajándékba néhány lélekmelengető cserepes virággal? No és a tavaszi nagytakarítás, selejtezés ideje is éppen aktuális? Miért ne kötnéd össze ezt a két dolgot, egyenesen a zero waste, a hulladékcsökkentés, vagy egyenesen az újrahasznosítás és a „csináld magad!” jegyében.

kaspó1

Ismét egy nagyon egyszerűen elkészíthető ötletet hoztam. Készíts virágkaspót a farmernadrág levágott aljából! Kezdők is nagy bátorsággal vághatnak bele ebbe az ujjgyakorlatba, hiszen mindössze néhány percedet veszi igénybe az elkészítése. Hasonlóan készülhet ajándéktasak is, amit egy következő blogbejegyzésben mutatok be. Ha tehát ezzel sikeresen boldogulsz, bátran folytathatod a munkát a megszerzett tudásoddal egy másik darab elkészítésénél.

kasoó2

Keress tehát egy (vagy több) kiselejtezésre ítélt farmernadrágot, de a többi részét se dobd majd ki, hiszen abból is készítünk később valamit. Ennél a darabnál szinte nem is szükséges különösebb varrástudás, mert most a kaspó oldalának dekorálása igényli a kreativitásodat. Arra alapoztam, hogy ne kelljen ehhez semmit a boltban beszerezni, legyen úgy is elkészíthető, ha csak körülnézel a fiókokban.

Ötlet: határozd el, hogy keresel legalább 5 olyan fölöslegessé vált, de mégis őrizgetett dolgot-kincset-kacatot, ami most pont jó lesz a kaspó(k) dekorálására.

Ízlés szerint felhasználhatsz tehát:

  • maradék pamutcsipkét
  • emlékbe eltett selyemszalagot
  • egy kisméretű övet
  • ha a rusztikus stílust szereted, néhányszor körbetekerheted rafiával
  • vagy akár maradék kézimunkafonallal is.

A projekt annál érdekesebb lesz, minél jobban elmélyedsz a háztartásban előforduló, mostanáig csak a helyet foglaló cuccok felfedezésében, és új szerepbe helyezésében. Azért majd óvatosan locsold az így elkészült kaspóba helyezett virágot, hiszen a farmert sokmindenért szeretjük, de a vízálló tulajdonság nincs ezek között.

Tipp: a virágokat a fagyok elmúltával óvatosan ki lehet ültetni a szabadba, de addig is csak hadd gyönyörködjünk bennük, és saját kreativitásunkban, és hadd segítsenek minket ezzel az utolsó hűvös napok átvészelésében, mielőtt teljes erővel kitörne a TAVASZ! 😊