Így készíts egy szakadt farmerból ajándéktáskát 4 egyszerű lépésben

Ugye legalább évente kétszer te is megbolygatod otthon a ruhásszekrényt, hogy a fél évvel ezelőtt gondosan archivált ruháiddal kezdj valamit. Ami 2 évszakkal ezelőtt került be a gardróbba, annak még van esélye arra, hogy újra felvirrad a napja. Vannak darabok, amelyek pedig már elfeledve és olyan régen mozdítatlanul lapulnak a polcon, hogy nagy szemeket meresztesz, amikor meglátod egyik-másikat: ez még megvan?! Ó, jaj, mi legyen vele?

ajándéktáska7

Figyelj csak! Még ne dobd ki a régi ruhadarabokat, mert rengeteg módon újrahasznosíthatod őket. Mutatok egy könnyen és gyorsan megvalósítható módszert, amellyel nem mindennapi, vagány, egyedi stílusú ajándéktáskát készíthetsz egy kiszuperált farmergatyából.

 

Ajándéktáska, elkészítési idő: 10 perc

Hamarabb elkészül, mint elszaladni venni egyet, ha SÜRGŐSEN szükség lenne rá. Nézz körül 5 méteres körzetben, és találj ki valami érdekeset, szokatlant a tasak megkötésre is. Majd meglátod, hogy egyre eredetibb dolgok jönnek elő a fiókokból, a sufniból.  Néhány ötletet én is adok, csak nézd végig a képeket.

ajándéktáska1

Az elkészítés menete

1., Végy elő egy szakadt farmert, és egy olyat is, ami időközben mondjuk kicsi lett, majd vágd le a szárukat az ajándékodnak megfelelő méretben. Vágás előtt számolj hozzá kb. plusz 3-4 cm hosszúságot a leendő tasakod aljának kialakítására, „dobozosítására”.

ajándéktáska2

2., Varrd össze a vágott szélt, ez lesz a tasak alja. Ha nincs varrógéped, nem baj, kézzel is pillanatok alatt összeöltheted a nyílást.

Ötlet: tűzőgépet is használhatsz a rögzítéshez.

3., Csípd össze a sarkokat a képen látható módon (a varrásodra merőlegesen) és alakíts ki egy háromszöget, majd varrd végig mindkettőt. Ettől lesz talpa a zsákodnak. (Ezt a lépést akár el is hagyhatod.)

ajándéktáska3

 

A díszítés, azaz a megkötő kiválasztása maradt még hátra: aszerint, hogy mi van kéznél, kösd meg pl. kenderkötéllel, egy kis maradék csipkével, egy rossz zippzár felével, egy feláldozható gyöngysorral, páratlan cipőfűzővel, a fiók kincseivel, egyebekkel, ezzel-azzal-amazzal. Ez jó játék lesz! 😊

ajándéktáska5

ajándéktáska8

Büszke leszel magadra, mert egy csapásra egy rakás jót is tettél, és ilyen ügyes voltál:

  • megoldottad az S.O.S. ajándékcsomagolást (megcsináltad!)
  • megmutattad a világnak, hogy milyen ötletes vagy (folytasd!)
  • lélegzethez juttattad a gardróbodat (ismételd!)
  • újrahasznosítottál, azaz tettél a textilhulladék csökkentéséért (abba ne hagyd!)
  • alig várod, hogy megint csinálj valami ehhez foghatót (csináld!)

Hogy mit is csinálj pontosan? További egyszerű „Csináld magad!” ötletekért nézz vissza rendszeresen ide az oldalamra.

Ha van még a szekrényedben eltüntetni való farmer, tarts velem, mert itt a blogban rendszeresen találsz majd egyszerűen megvalósítható „Csináld magad!” útmutatókat.