Mi lesz veled, régi farmer?

Az alábbiakban összegzem a régi farmernadrágok újrahasznosításával és a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos kérdőívünk eredményeit.

A 90 beérkezett válasz alapján a nők, és közülük is a 46-55 éves korosztály képviselői domináltak, számukra a társadalmi felelősségvállalás és az emlékek jelentősége is meghatározó szempont volt. Most pedig nézzük, mit fedeztünk fel!

 

20230425_194112

 

Az eredmények alapján nagyon örömteli azt látni, hogy a válaszadók körében jelentős az érdeklődés és az elkötelezettség a régi farmernadrágok újrahasznosítása iránt. A legtöbben szívesen adják tovább ezeket a ruhadarabokat a családtagoknak vagy jótékonysági szervezeteknek. A ruháktól való megválás fontolgatásakor a méret: „jó-e még rám” vagy a „majd belefogyok”, a használhatóság: „jó lesz még a kertbe” és a használati gyakoriság : „azért néha még felveszem” befolyásolja a döntést a legtöbb esetben, ami azt mutatja, hogy a praktikus szempontok vannak leginkább előtérben. Azt is aláhúzhatjuk, hogy már a társadalmi felelősségvállalás is megjelenik az indokok között, megelőzve a divatosság és az érzelmi jelentőség szempontjait. Beszédes információ, hogy sokan az emlékek miatt nem válnak meg ruhadarabjaiktól.

 

Van teendő, hiszen minden harmadik válaszoló sokáig őrzi a már nem használt ruhákat, anélkül hogy megszabadulna tőlük, így azok csak gyűlnek és gyűlnek a szekrényben. Szerencsére ugyanennyien vannak azok is, akik maguk hasznosítják újra régi ruháikat. A válaszadók egynegyede számára nyitott kapukat döngetünk felmérésünkkel, hiszen ők már eddig is találtak módot a ruhagyűjtő konténerben való elhelyezésre. Akadnak, akik az eladás mellett döntenek, és így szeretnének túladni a megunt ruhákon. Jelen kutatás szerint elenyésző azoknak a száma, akik egyszerűen kidobják a már nem használható holmijaikat. Ebből is láthatjuk, hogy milyen módokon és mennyire változatosan szabadulnak meg az emberek a már nem használt ruháiktól, köztük a farmernadrágoktól.

 

Mi lesz veled, régi farmer

 

 

Meglepő, hogy az információhiány és a bizonytalanság jelenti a legnagyobb akadályt abban, hogy megfelelő helyre jussanak el a fölösleges farmerok. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy hol lehetne ezeket a ruhadarabokat újrahasznosítás céljából leadni. 

A válaszok alapján azt viszont nagy öröm látni, hogy a legtöbben (81,1%) szívesen részt vennének egy farmergyűjtő programban. Az eredmények alapján arra is joggal gondolhatunk, hogy a kezdeményezés iránt jelentős érdeklődés mutatkozik.  Az emberek tisztában vannak azzal, hogy apró cselekedetekkel, mint például a régi farmernadrágok leadása, valóban hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz. A legnagyobb ösztönzést az eredmények szerint az adja, hogy a résztvevők kétharmada nyilatkozott így. Minden második megkérdezettben pedig jó érzést keltene már az is, ha tettével hozzájárulna a társadalmi felelősségvállaláshoz. Ezenkívül a válaszadók egyharmada kifejezte igényét egy érdekes közösségi programmal összekapcsolt farmergyűjtésre is. Ezek az eredmények arra utalnak, hogy a kérdőív kitöltői motiváltak és elkötelezettek a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás terén.

 

20190911_151704

 

Összességében elmondható, hogy a legtöbben szívesen részt vennének egy farmergyűjtő programban. Az eredmények azt mutatják, hogy a kezdeményezés iránt jelentős érdeklődés mutatkozik. Az emberek tudatában vannak annak, hogy apró lépéseikkel hozzájárulhatnak a környezetvédelemhez, a fenntarthatósághoz és a társadalmi felelősségvállaláshoz. Sokan érdeklődnek egy érdekes közösségi programmal összekapcsolt farmergyűjtés iránt is.

Kérdőívünk válaszai arra ösztönöznek bennünket, hogy olyan kezdeményezéseket hozzunk létre, amelyek a közösség igényeire és értékeire épülnek, és ehhez minél többen szívesen csatlakozzanak. Célunk, hogy még több tudatosságot és lehetőséget teremtsünk a farmergyűjtő programon keresztül a fenntartható életmód támogatására, hogy a régi farmernadrágoknak új életet adjunk, ezzel is csökkentsük a hulladék mennyiségét, és közösen törődjünk környezetünkkel.

Köszönjük még egyszer mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívet és támogatja az újrahasznosítást!

Ne maradj le a fejleményekről! Iratkozz fel hírlevelünkre most! Légy mindig naprakész a farmergyűjtő programunkkal kapcsolatos információkkal és eseményekkel kapcsolatban!